SMINKTETOVÁLÁS

Szemöldöktetoválások
Szemöldöktetoválások

microblading-szemoldoktetovalas 928df49fa2cf235dcabbb5c7cc0b8a5c

Japán- Microblading, szálas és porhatású technika.

Ez a módszer a legtermészetesebb hatású, kézzel készült szemöldöktetoválás

A Japán Microblading, szálas ( Microszálas, 3D-s és nagyon sok fajta neveken ismert) technikával készült szemöldöktetoválást, Dévényi Natália honosította Magyarországon. Nála sajátítottam el a sminktetoválás fortélyait. A Microblading technológiával készült szemöldök készítését kézi módszerrel, egy speciális toll eszközzel végzem. Különleges, hogy miniden egyes szálat külön “rajzolom”, tetoválom bele a szemöldökbe. A kézzel készített tetovált szálak jóval vékonyabbak, mint a gépi módszerrel készültek esetében, és a szálak iránya 100%-ban követi a természetes szemöldökszálak hajlását. Ez nem azonos a hazánkban már alkalmazott más kézi módszerekkel.

A Japán Microblading porhatású szemöldöktetoválás a legújabb szemöldöktetoválási technika.

Ezt a tetoválást is kézi eszközzel csinálom, csak más technikával és tűkkel. 2 fajtáját különbözetünk meg, a sima porhatású szemöldök,(ami úgy néz ki mint, ha a sminkestől jöttél volna ki vagy frissen festette volna be a szemöldököd a kozmetikus) és az ombre porhatású szemöldök, amiben átmenet van.( A mai szemöldöktrend legnépszerűbb formája, eleje picit világosabb és a vége egyre jobban sötétedik).

Ez a technika a legkíméletesebb szemöldöktetoválás. Minimális fájdalom, gyors gyógyulás és a bőr sem sínyli meg, mivel csak a felszínét “karcolom”.

A microblading szemöldöktetoválási technikát azoknak ajánlanám, akik természetes, nagyon finom hatású szemöldököt szeretnének.

A Microblading szálas szemöldök tartóssága 1 év, ezután frissítést igényel. A Microblading porhatású szemöldök tartóssága 1-2 év.

satirozott-szemoldoktetovalas Satírozás

A szemöldöktetoválás satír technikával történő készítése klasszikusnak számít. Sokan félnek ettől a módszertől, mondván, túl feltűnő lesz a szemöldöktetoválásuk és szigorúvá, karakteressé teszi vonásaikat, esetleg láttak már elrettentő munkákat másokon.

A satírozott szemöldöktetoválás úgy készül, hogy felrajzoljuk közösen a vendéggel ( mint minden típusú szemöldöktetoválásnál) a szemöldökformát, majd körbe tetoválom a kontúrját tetováló géppel, ezek után jó alaposan bekenem érzéstelenítővel, hogy az ezt követő metódusokban ne legyen kellemetlen érzés. Ahogy az érzéstelenítő hatni kezd, tovább folytatom a tetoválást befelé haladva satírozva. A satír technikával az arc és a szemöldök összhatása mindenképpen határozottabbá válik, mint a szálazásos módszerrel készült szemöldöktetoválás esetében. Az eredmény egyenletesen pigmentált, szemöldöktetoválás.

Ezt a módszert elsősorban azoknak a vendégeknek ajánlom, akik kedvelik, ha szemöldökük intenzívebb, karakteresebb hatást kelt és fontos szempont a szemöldöktetoválás tartóssága is.

A satírozásos módszerrel készült szemöldöktetoválás tartóssága általában 1,5-2 év.

050 Gépi szálas technika

A szálas technikával készült szemöldöktetoválásra jellemző, hogy az eredeti szemöldökszálakhoz megtévesztően hasonlító szálakból épül fel, ezáltal annyira természetes hatású, hagy szinte egybeolvad a saját szemöldökkel.

A szálazásos módszerrel készült szemöldöktetoválás számos lehetőséget biztosít minden típusú szemöldök szépségének helyreállításához.

A szálazásos módszerrel készült szemöldöktetoválás során, miután a forma kiválasztásra került és a rajz elkészült, tetováló géppel finom, vékony szálakat tetoválok a szemöldökszőrök közé, követve az eredeti szálak hajlásszögét. Ezzel a technológiával minden esetben visszafogottabb, természetesebb szemöldöktetoválást lehet elérni, mint a satírozott szemöldöktetoválásnál amellett, hogy tökéletesen alkalmas a szemöldök hiányosságainak korrigálására. Itt is fontosnak tartom a folyamatos érzéstelenítést.

A szálazásos módszerrel készülő szemöldöktetoválást azoknak ajánlom, akiknél elsődleges szempont a szemöldök természetes hatásának megőrzése, nincsenek megelégedve saját szemöldökük formájával, vastagságával, esetleg szemöldökük részlegesen hiányos.

A szálazással készült szemöldöktetoválás tartóssága 1-1.5 év, ezután szükséges felfrissíteni.

Szemhéjtetoválások
Szemhéjtetoválások

Szemhéj tetoválás részletes ismertetése.

A szemhéjtetováláshoz leginkább a fekete színt használjuk, de igény szerint a barna árnyalatait is elkészítjük. A szemhéj tetoválás elkészítése beavatkozástól függően 1-2 órán át tart. Érdemes tudni, hogy rendszeres tartós szempilla festés esetén a szemhéj tetoválás gyorsabban halványodik. Nem lehet szemhéjtetoválást végezni, ha műszempilla van feltéve a vendégnek. Itt is használok érzéstelenítőt, ami nagyon jól érzésteleníti a tetoválandó felületet. Nálam, több fajta szemhéjtetoválás közül lehet választani. Mindenki megtalálhatja a hozzávalót. Mindegyik tetoválógéppel történik.

A szempilla sűrítést annak ajánlom, aki a természetes vonalakat kedveli. Ezzel a módszerrel olyan hatást érünk el, mint mikor a kozmetikus befesti a szempillád, hisz a pillák töve van megtetoválva és attól látszik sűrűbbnek és sötétebbnek a szempilla. Létezik belőle felső és alsó egyaránt.

A tusvonal, a hagyományos szemhéjtetoválások közül a szolidabb verzió, ami nem túl vastag és hivalkodó, hanem csak finoman kiemeli a szemeket, mint egy szépen sminkelt tusvonal.

A cica tusvonalat pedig azoknak ajánlom, akik szeretik az erősebb, hangsúlyosabb sminket, hiszen ez a fajta tetoválás egy vastagabb, hosszabbra húzott szemhéjtetoválás.

Szájtetoválás
Szájtetoválás

Szájtetoválást szeretne?

A száj a leginkább mozgó része az arcnak, ezért nagy mértékben meghatározza a női arc karakterét, harmóniáját. Tökéletes ajkakkal azonban elég kevesen rendelkeznek, ezért ha Ön is gondolkodott már szájtetoválás készítésén, az eljárás számos probléma , hiányosság esetében tökéletes és tartós megoldást jelent.

Az ízléses, és az egyéni arcvonásokhoz tökéletesen illő szájtetoválás készítésével az ajkakat élénkebbé, teltebbé és sugárzóvá lehet tenni. Hangsúlyossá és szabályossá tehető a száj eredeti kontúrvonala, teltebbé és dúsabbá tehető formája, és besatírozható a száj teljes területe is. A sminktetoválások közül az ajaksatírozás teszi a női arcot leginkább frissé, színessé, élettel telivé.

Nem kell többé rúzsozni az ajkakat reggel vagy étkezések után, a nap minden szakaszában megjelenése kifogástalan, magabiztosabb lesz.

Szájkontúr, fél satírozás, esetleg teljes satírozás?

Szájtetoválás készítésekor sokáig elvárás volt a ceruzával körülrajzolt vastagabb kontúrhatás. Számos esetben kértek tőlem a vendégek túl erős, barnás színeket a divatnak megfelelően, ami sem a természetes szájszínhez, sem az egyéniségükhöz nem illeszkedett.

Szerencsére napjainkban már inkább a természetes hatást keltő színek és formák a keresettek, ritka csak a szájkontúr, inkább a fél satírozásra, teljes satírozásra van igény.

Azt, hogy a szájtetoválás készítésekor szájkontúr, fél satírozás, teljes satírozás, esetleg valamilyen különleges szájtetoválási technika készítése adná a legszebb eredményt, minden esetben javaslatot teszek az Ön igényei, és ajkai természetes adottságai alapján.

A szájtetoválás tartóssága általában 2-3 év.

Szájkontúr

Precíz, finoman ívelő szájkontúr tetoválással szépen kiemelhető a száj formája, határozottabbá tehető az ajkak körvonala. Szájkontúr készítése során csak az ajkak szélén dolgozom, ezért a szájkontúr önmagában nem alkalmas az ajkak nagyobbítására, formai változtatására, vagy fakó ajakszín színezésére. Amennyiben csak ajakkontúrt szeretne készíttetni, érdemesebb a száj színével közel megegyező szájszínt választani, mivel az erőteljesebb, sötétebb színek alkalmazása ma már nem számít esztétikusnak.

Félsatír

Félsatírnál az ajkakat teltebbé, élénkebbé teszi, egész nap tartós rúzshatást biztosít. Kiválóan alkalmas az ajkak nagyobbítására, dúsítására a természetes ajakszín élénkítésére. Fél satírozás készítésekor előbb elkészítem a száj kontúrját, ezután az ajkak belseje felé haladva egyenletesen beszínezem az ajkak területének nagyjából a felét. Az eredmény: határozott, de nem elkülönülő kontúrral rendelkező szájtetoválás, ami az ajkak belseje felé fokozatosan világosodik.

Teljes ajaksatírozás

Teljes ajaksatírozás az ajkakat teltebbé, hangsúlyossá, élénkebbé teszi. Hasonlóan a fél satírozáshoz a teljes satírozás is egész napra tartós rúzshatást biztosít. Teljes ajaksatírozás során a száj kontúrvonalának elkészítését követően az ajkak teljes területét beszínezem. Ezzel a technikával határozott kontúrvonallal rendelkező, és az ajkak egész területén egyenletesen színezett szájtetoválás készíthető.

Sminktetoválás
Sminktetoválás

Mi is az a smink tetoválás?

A különbség a testtetoválás és a sminktetoválás között, hogy amíg a testtetoválás a bőr mélyebb rétegeit érinti, ami egy életen át látható is marad, addig a sminktetoválás csak a legfelső hámrétegbe juttatja be a festéket, így körülbelül 1-3 év (függ az alkalmazott technológiától) alatt elhalványul, majd eltűnik. Így, ha változtatni szeretnénk a színén vagy a formáján, idővel megtehetjük. Tökéletesen alkalmas szemöldök, szemhéj, száj kiemelésére, illetve korrekciójára. Mikor még gyerekcipőben járt a sminktetoválás, az erős, határozott kontúr volt jellemző. Napjainkban viszont, egyre jobban a természetességre törekszünk, ezért mű hatásról már egyáltalán nem beszélhetünk. Egy finom szemöldök, vagy egy szempillasűrítő vékony tusvonal tetoválás, sem a hétköznapi, sem pedig az alkalmi sminkek használatát nem korlátozzák.

Sminktetoválás tartóssága

Mi befolyásolja a sminktetoválás tartósságát?
Függ a vendég bőrtípusától, korától és attól, hogy mennyire vigyáz rá.
A zsíros bőrből hamarabb kikopik a festék.
A szárazabb, idősödő bőrben tovább megmarad a pigment, mivel a bőr anyagcser és folyamatai is lelassulnak. Tartósabb lesz, ha napfénytől fényvédő krémmel óvjuk.

Kinek nem javasolt a sminktetoválás?

Külső tényezők esetén:

 • bőrdaganat, szövetszaporulat
 • allergia (érzéstelenítő, tű, pigment)
 • plasztikai beavatkozás 3 hónapon belül
 • pikkelysömör (psoriasis)
 • scleroderma (autoimmun betegség, más néven kemény bőr)
 • erythema multiforme (gyulladásos, hólyagos betegség, főleg az ajkakon alakul ki)
 • keloidra való hajlam
 • acne

 

Belső tényezők esetén:

 • terhesség, szoptatás alatt
 • cukorbetegség
 • vérhígító szedése
 • véralvadási zavarok
 • magas vérnyomás
 • szívbetegség
 • immunrendszeri betegség
 • kemoterápia, rákbetegség

Korrekció

A korrekció 4-5 hét múlva esedékes. Ennyi időre van szüksége a bőrnek a regenerálódásra, és a festéknek is idő kell, hogy “beérjen” a bőrben.